Tuinontwerp

Wil jij optimaal van je tuin kunnen genieten? Ecoloof ontwerpt tuinen waar natuurbeleving centraal staat en esthetiek de boventoon voert. Een doordacht ontwerp met een slimme indeling en optimaal tuingenot. Geniet van de prachtige natuur dicht bij huis.

Een tuinontwerp van Ecoloof begint bij een vrijblijvend kennismakingsgesprek op locatie: We bespreken de wensen met oog op de sfeer, de indeling en materialen.

& We analyseren de tuin in de huidige situatie. Hierbij wordt onder andere gekeken naar licht/schaduw en de bodemgesteldheid.

De ontwerper gaat aan de slag met een duidelijke visie een creëert een moodboard incl. sfeerbeeld voor de beoogde beplanting. Ook wordt er een eerste schetsontwerp gemaakt. Dit wordt per mail toegestuurd en bespreken we telefonisch.

Is het schetsontwerp akkoord dan kunnen we overgaan tot het definitieve ontwerp incl. beplantingsplan in 2D. De plantenlijst met onderhoudsplan wordt meegeleverd. Voor de presentatie van dit plan spreken we nog een keer af op locatie.

Nu heb je een uniek en helder plan in handen waarmee je een hovenier in kunt schakelen of zelf aan de slag kunt om stap voor stap de tuin om te toveren. Het tuinontwerp komt tot leven!

Beplanting

Aanleg
Heb je een tuinontwerp bij Ecoloof laten maken en wil je de beplanting door ons uit laten voeren? Dat kan! Wij bestellen de planten en zetten deze voor je op de juiste plek. Dit kunnen we indien gewenst samen met jou doen. Zo leer je gelijk je planten kennen en kun je gebruikmaken van onze plantenkennis.

Los beplantingsplan
Ben je al tevreden over de indeling en het materiaalgebruik in je tuin, maar is de beplanting niet wat het moet zijn? We helpen je graag om hier een mooi en doordacht beplantingsplan voor te maken. Uiteraard kunnen we desgewenst de aanleg van de beplanting op ons nemen.

Ecologisch Tuin-advies

Wil jij in een bestaande tuin een ecologische verbetering aanbrengen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan een Tuin-advies sessie aan. Voor zo’n sessie spreken we af op locatie. Je hebt voorafgaand al doorgegeven waar je tegenaan loopt. Het kan zijn dat je meer biodiversiteit wenst in je tuin, meer vogels aan wilt trekken of problemen ondervindt met water dat niet wegloopt bijvoorbeeld. Na een advies-sessie van Ecoloof heb je weer goede ideeën, de juiste handvatten en goede moed om lekker in de tuin aan de slag te gaan.

Tip: Een tuin-advies sessie is ook leuk om cadeau te vragen voor je verjaardag!

Kosten

Alle genoemde prijzen zijn incl. btw van 21% en excl. eventuele reiskosten buiten de regio.

Tuinontwerp
We hebben twee standaard pakket-prijzen. Voor tuinen tot 100m2 rekenen we €800,- Voor tuinen tot 200m2 is dit tussen €1000,- Voor grotere tuinen en andere vergroen-projecten kan contact met ons opgenomen worden.

Wat kun je verwachten van een tuinontwerp gemaakt door Evelien van Ecoloof?

 • Kennismakingsgesprek & intake op locatie
 • Analyse van de huidige situatie
 • Heldere visie met een moodboard
 • Sfeerbeeld voor de beoogde beplanting
 • Schetsontwerp
 • Bespreking schetsontwerp
 • Definitief tuinontwerp, in 2D en op schaal
 • Suggesties voor de te gebruiken materialen
 • Beplantingsplan, in 2D en op schaal
 • Plantenlijst incl. onderhoudsplan
 • Presentatie & bespreking van het ontwerp

Aanleg beplanting
De berekening voor de aanleg van de beplanting hangt af van de grootte en complexiteit van het plan. En de soort planten die gebruikt worden. Wij gebruiken zo veel mogelijk biologisch gekweekte beplanting van kwekers uit de regio. Voor de inkoop en aanleg van de beplanting maken we graag een passende offerte.

Los beplantingsplan
De prijs van een beplantingsplan is afhankelijk van de complexiteit van de tuin en de wensen. Voor een los beplantingsplan maken we graag een passende offerte.

Tuin-advies
Wil je alleen advies en ideeën dan rekenen we €160,- per sessie (een sessie duurt gemiddeld 2uur). Een tuin-advies is ook leuk om cadeau te geven! Vraag hiervoor een cadeaubon aan.

Alle genoemde prijzen zijn incl. btw van 21% en excl. eventuele reiskosten buiten de regio.