Tuinontwerp

Wil jij optimaal van je tuin kunnen genieten? Evelien van Ecoloof ontwerpt tuinen in uiteenlopende stijlen, waar natuurbeleving centraal staat en esthetiek de boventoon voert. Een doordacht ontwerp met een slimme indeling en optimaal tuingenot. Geniet van de prachtige natuur dicht bij huis.

Een tuinontwerp van Ecoloof begint bij een vrijblijvend kennismakingsgesprek: We bespreken de wensen met oog op de sfeer, de indeling en materialen.

& We analyseren de tuin in de huidige situatie. Hierbij wordt o.a. gekeken naar licht/schaduw, elementen die behouden of hergebruikt mogen worden en de klimaatbestendigheid van de tuin.

De ontwerper gaat aan de slag met een duidelijke visie en creëert een moodboard incl. sfeerbeeld voor de beoogde beplanting. Ook wordt er een eerste schetsontwerp gemaakt. Dit wordt per mail toegestuurd en bespreken we telefonisch.

Is het schetsontwerp akkoord dan kunnen we overgaan tot het definitieve ontwerp incl. beplantingsplan in 2D. De plantenlijst met onderhoudsplan wordt meegeleverd. Voor de presentatie van dit plan spreken we nog een keer af op locatie of in de studio van Ecoloof in Den Haag.

Nu heb je een uniek en helder plan in handen waarmee je een hovenier in kunt schakelen of zelf aan de slag kunt om stap voor stap de tuin om te toveren.

Het tuinontwerp komt tot leven!

Beplanting

Aanleg
Heb je een tuinontwerp bij Ecoloof laten maken en wil je de beplanting door ons uit laten voeren? Dat kan! Wij bestellen de planten en zetten deze voor je op de juiste plek. Dit kunnen we indien gewenst samen met jou doen. Zo leer je gelijk je planten kennen en kun je gebruikmaken van onze plantenkennis.

Los beplantingsplan
Ben je al tevreden over de indeling en het materiaalgebruik in je tuin, maar is de beplanting niet wat het moet zijn? We helpen je graag om hier een mooi en doordacht beplantingsplan voor te maken. Uiteraard kunnen we desgewenst de aanleg van de beplanting op ons nemen.

Tuin-advies-sessie

Wil jij in een bestaande tuin een verbetering aanbrengen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan een Tuin-advies-sessie aan. Voor zo’n sessie spreken we af op locatie. Je kunt voorafgaand al doorgegeven waar je tegenaan loopt. Na een advies-sessie met Evelien heb je weer goede ideeën, de juiste handvatten en goede moed om lekker in de tuin aan de slag te gaan.

Tip: Een Tuin-advies-sessie is super leuk om als housewarming-cadeau te geven aan iemand met een nieuwe tuin!